Dacă deja ai început procesul reamenajării bucătăriei sau îți planifici să-l începi, probabil ai întâlnit termenul “brâu de bucătărie”. Acesta este un element situat între blatul de bucătărie și dulapurile suspendate.
Brâul are un scop practic, cât și decorativ. Dacă scopul său de bază este de a proteja pereții împotriva murdăriei de grăsimi, apă și resturi alimentare, funcția decorativă este de a a crea un aspect estetic și original.
Tipuri de brâuri de bucătărie
Să știi că există mai multe tipuri de brâuri de bucătărie.
Acestea pot fi realizate din:
- PAL;
- plăci ceramice;
- sticlă;
- cuarț.
Dacă brâurile realizate din PAL oferă bucătăriei un stil elegant, plăcile ceramice sunt rezistente și ușor de îngrijit, realizate din faianță sau gresie. Avantajele brâurilor din sticlă țin de funcția decorativă, contribuind la mărirea vizuală a bucătăriilor mici. Între timp, brâurile din cuarț îți oferă o rezistență nemaipomenită la zgârieturi, fiind un material solid, dar și mai scump.
Cum să alegi un brâu de bucătărie potrivit necesităților tale?
Urmează sfaturile noastre!
- Ține cont de stilul amenajării (modern/clasic/neoclasic), etc.
- Alege un brâu care se combină reușit cu culoarea și textura fronturilor, materialul blatului.
- Nu-ți fie frică să creezi un accent, prin culori și texturi originale, care contrastează cu caracterul neutru al bucătăriei.
Dacă ai ajuns până aici, știi deja cum să alegi un brâu de bucătărie care te avantajează. Probabil, ți-a mai rămas o singură întrebare. Când trebuie să instalezi brâul de bucătărie? Înainte sau după montarea bucătăriei?
Urmărește video-ul de mai jos și află răspunsul!
P.S. Nu uita să ne faci o vizită în unul din showroom-urile Bismobil Kitchen!