5 trăsături ale unei bucătării moderne

Te gândești de multă vreme să-ți schimbi bucătăria?

Îți dorești o bucătărie modernă și nu știi de unde să începi?

Ai ajuns la locul potrivit! Astăzi, ți-am pregătit 5 sfaturi și idei despre designul bucătăriilor moderne. 

Stilul modern a devenit foarte popular în ultima vreme. Esența sa este exprimată prin conceptul “less is more”, adică, mai puțin este mai mult. 

O bucătărie modernă se caracterizează prin simplitate, precizie, forme geometrice cu suprafețe curate și clare, detalii minime și culori neutre. Stilul modern este opusul stilului clasic. De la electrocasnice, la mobilier, accesorii, iluminare și culori, fiecare detaliu este foarte important pentru a crea o bucătărie modernă.

 

 

Bucătăria modernă e perfectă pentru persoanele active, care își doresc atât funcționalitate, cât și un aspect exterior pe măsură. Cu alte cuvinte, dacă îți place să gătești și vrei să petreci timpul într-o bucătărie frumoasă și organizată, o bucătărie la comandă într-un stil modern e exact ce-ți trebuie! 

Citește mai departe și află care sunt trăsăturile definitorii ale unei bucătării moderne!

 

1. Culori neutre

 

 

O bucătărie modernă are o paletă cromatică neutră și nuanțe potolite de bej, crem, gri, alb și negru. Culorile monocromatice, sau, mai bine spus, nonculorile de alb și negru, dau întotdeauna o senzație atemporală. 

Totuși, dacă îți dorești să creezi un contrast, poți folosi cantități mici de culori vibrante. Acestea vor aduce o doză suplimentară de unicitate și personalitate bucătăriei tale. Deseori, clienții Bismobil Kitchen optează pentru un contrablat sau brâu de bucătărie în culori și texturi extravagante, care scot bucătăria din anonimat.  

 

 

Dacă ai o bucătărie de dimensiuni mai mici, îți recomandăm culorile deschise și pastelate de alb, bej și crem. Acestea măresc vizual suprafața încăperii și aduc un plus de luminozitate. 

Ai o bucătărie spațioasă? Dacă da, atunci tonurile închise de negru și gri pot fi o alegere bună! Rafinată, elegantă și modernă, așa arată o bucătărie neagră! 

 

 

2. Dulapuri fără mânere

Dulapurile elegante, cu detalii minime, sunt o adevărată „necesitate” pentru bucătăriile moderne. 

Designul modern preferă dulapurile simple, minimaliste, cu puține detalii și zorzoane.  De obicei, acestea nu au mânere. În schimb, se folosesc mecanismele de deschidere high-tech, care îți ușurează viața. 

Când vine vorba de dulapuri, e primordial ca acestea să fie unite cu tavanul, pentru a evita golurile inestetice, care distrug simetria vizuală.

 

3. Organizatoare și accesorii

O bucătărie modernă e o bucătărie organizată. Prin urmare, pentru a te bucura la maxim de o bucătărie la comandă, alege sistemele inteligente de depozitare. Bismobil Kitchen colaborează cu Hettich, brand de top în tehnologia pentru mobilier. Îți punem la dispoziție o varietate largă de organizatoare, începând cu organizatorul de tacâmuri, la sistemul Le Mans, Tandem, Cleaning și Cooking Agent, etc. 

 

4. Electrocasnice moderne și incorporate

O bucătărie la comandă în stil modern nu poate fi completă fără o tehnică modernă. Alege electrocasnicele de ultimă generație, care te vor ajuta enorm la prepararea bucatelor: aragaz, cuptor, frigider, congelator, mașină de spălat vasele, aparat de cafea, suport pentru cuțite. Acestea conferă un sentiment de durabilitate și funcționalitate înaltă. 

Dacă îți dorești să profiți la maxim de fiecare centimentru din bucătăria ta, și ești interesat de aspectul vizual, optează pentru electrocasnice incorporate! Astfel, vei câștiga spațiu și vei obține o linie elegantă neîntreruptă în bucătărie.

 

5. Iluminare

 

 

Iluminarea în bucătărie este importantă. Indiferent că vorbim de o bucătărie modernă, clasică sau vintage, fără o iluminare adecvată, îți este dificil, dacă nu chiar imposibil, să pregătești mâncarea. Mai mult, la sigur vrei să eviți tăieturile și accidentele din bucătărie. 

Pe lângă aspectul funcțional, iluminarea din bucătărie are un rol de bază în design. Aceasta a devenit diversă, flexibilă și sofisticată. În special, spoturile LED încastrate, foarte populare pentru a oferi un aspect modern. Amplasate sub dulapuri sau în tavan, acestea economisesc spațiu și crează umbre contrastante. 

 

O altă opțiune modernă sunt corpurile supradimensionate de iluminat, cu finisaje metalice. Dacă îți dorești să creezi un punct focal în bucătărie, cât și o bază de lumină, un pandantiv de lumină este alegerea ideală.

Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că îți dorești foarte tare o bucătărie modernă! 

Următorul pas e să treci direct la acțiune! 

Solicită consultația unui designer Bismobil Kitchen!

Lasă-ne să-ți creăm o bucătărie la comandă, potrivită pentru tine și familia ta!

Abonează-te la canalul nostru de Youtube, pentru mai multe sfaturi utile, sau răsfoieşte articolele din blog!

Distribuie

Solicită măsurări gratuite acum!

Un designer expert îți preia măsurările și îți creează un proiect 3D unic!


Articole înrudite

Te-ar putea interesa și:

Top 5 Tendințe în Bucătării (2021)

Îți dorești o bucătărie la comandă, modernă și funcțională? Află care sunt tendințele în anul 2021!

Top 10 bucătării albe din 2021. De ce albul nu se demodează?

În prezent, totul este la fel de actual. Culoarea albă rămâne a fi o culoare universală și clasică, aceasta arată mai luxos și subliniază toată măreția și noblețea casei.

Culoarea gri – o soluție universală pentru spațiul tău de bucătărie

Bucătăriile de culoare gri se deosebesc prin noblețe și eleganță

Top 5 Tendințe în Bucătării (2022)

Dezvăluim principalele tendințe în bucătărie ale acestui sezon!

Articole Recomandate

Beneficiază de până la 20% reducere pentru o bucătărie comandată din timp

Reducere pentru bucătăria ta la comandă

Bucătărie în 10 rate cu 0% dobândă!

10 Ani de Bismobil Kitchen

3 oferte de preț pentru o bucătărie pe placul tău!

3 oferte de preț pentru bucătăria ta la comandă

Alege discount-ul care ți se potrivește!

Reduceri până la 40% pentru bucătăria ta de vis.

Avantajele comandării unei bucătării cu electrocasnice incluse

Bismobil Kitchen recomandă electrocasnice calitative pentru bucătăria ta!