În fiecare bucătărie, există un potențial adevărat pentru depozitare, stocare și organizare. Chiar dacă bucătăria este de dimensiuni mai reduse, ai nevoie să ascunzi cratițele, vesela și oalele.
Te gândești cum ai putea profita la maxim de spațiul tău de gătit?
Optează pentru o insulă de bucătărie!
Insula are multe beneficii practice, funcționale și decorative. Cu o diversitate de stiluri și opțiuni, insula de bucătărie îți transformă toată încăperea într-una cu mult mai stilată și organizată.
Bucătăria cu insulă provine din afacerea de restaurante, unde era important să se asigure munca mai multor bucătari în același timp, pentru care au fost planificate aceste „mese”, insule, cu posibilitatea de abordare din două părți, lucrarea concomitentă a bucătarilor.
Află 5 motive pentru care ai nevoie de o insulă de bucătărie!
1. Mai mult spațiu de depozitare
Dulapul tău e prea aglomerat? Nu ai loc pentru cutii, tigăi și oale?
Insula de bucătărie este salvarea ta, îți oferă mai mult spațiu de depozitare și în același timp vor fi toate la îndemână ta.
Îți recomandăm să optezi pentru o insulă cu sertare incluse, pentru a putea stoca și depozita toate ustensilele și accesoriile de gătit.
2. Zonă de lucru
Dacă îți place să gătești în fiecare zi, insula de bucătărie este locul perfect unde o poți face și să te simți în același timp ca în filmele de la Hollywood.
Cum ar fi să scapi pentru totdeauna de un blat supraaglomerat? Spațiul de gătit să fie mai mare, mai liber și unde te poți mișca în voia ta?
Insula îți oferă extra spațiu de lucru, perfectă pentru familiile numeroase, care gătesc împreună, cât și pentru cei care pregătesc multe caserole cu mâncare.
Dacă se plănuiește amplasarea uneia dintre cele trei zone funcționale pe insulă (gătit, spălat, depozitare, adică aragaz, chiuvetă sau frigider), aceasta trebuie poziționată în așa fel încât să formeze așa-numitul triunghi de lucru. De regulă, aproximativ în centrul unei bucătării liniare. Cu acest aranjament, bucătăria va fi foarte ușor de utilizat.
Dacă alegi să pui o plită în insula de bucătărie, atunci să nu uiți de aerisire, alege o hota încorporată în blat, care se va potrivi perfect cu bucătăria ta la comandă. Dacă amplasezi o chiuvetă, atunci ai grijă și de alimentarea cu apă și canalizare.
Este important să iei în considerare încă un lucru atunci când intenționezi să utilizezi un set cu chiuvetă sau aragaz: toate lucrările electrice și de comunicații trebuie făcute înainte de instalarea insulei de bucătărie și vă reamintim că designerii noștri va pot ajuta cu aceste planificații, atunci când după luarea măsurătorilor vă creează un plan tehnic cu toate comunicațiile necesare.
3. Zonă de luat masa
Cu o insulă de bucătărie, beneficiezi de un spațiu adițional de luat masa.
Aici poți lua cina cu familia, sau să stai cu prietenii la o cafea. Insulele de dimensiuni mai mari au spațiu suficient pentru 6 persoane, dar chiar și una mai mică îți oferă spațiu pentru minim 2 persoane.
Însă asta nu te împiedică să pui în bucătărie și o masă, dacă spațiul îți permite, poate fi amplasată chiar lângă insulă. Apoi le poți separa funcțiile. Deoarece insula are o înălțime de semi-bar, poate fi folosită la servirea unei gustări, a micului dejun, atunci când ai petreceri. În timp ce masa de sufragerie este perfectă pentru prânzurile și cinele de familie cu servire frumoasă și elegantă.
Mărimea și forma mesei pentru care vei opta sunt determinate de mai mulți factori.
Ține cont de dimensiunile camerei. Masa nu trebuie să fie prea mare pentru a nu ocupa tot spațiul. O masă rotundă sau una pătrată este mai mult o problemă de soluție stilistică a întregului interior și preferințele individuale ale proprietarilor.
Înălțimea insulei este de aproximativ 90 cm, ceea ce corespunde înălțimii suprafeței blatului din bucătărie. De asemenea, este necesar să se asigure o distanță de la bucătăria propriu-zisă de cel puțin 90 cm, cel puțin din două, din trei sau din toate cele patru laturi.
În plus, e o soluție ideală dacă ai copii mici. Aici, picii își pot face temele pentru acasă, în timp ce tu gătești bucate delicioase.
4. Separarea bucătăriei de living
Dacă ai o bucătărie open-space, adică o bucătărie combinată cu livingul, ai nevoie de o insulă!
Aceasta separă armonios zona de gătit cu zona de relaxare. Astfel, se realizează o trecere treptată, și stilată, de la bucătărie la living.
Pe lângă faptul că este un element de separare între zone, gazda are posibilitatea de a găti și de a comunica cu oaspeții în același timp sau de a privi serialul preferat.
Insula în mijlocul unei bucătării mari, arată chic și monumental, dar designul insulei poate fi realizat într-o varietate de forme, dimensiuni, culori și stiluri. Prin urmare, chiar dacă bucătăria ta nu este atât de spațioasă, poți alege modele înguste și mici.
Adesea, forma insulei este pătrată sau dreptunghiulară, dar poate fi ovală, semicirculară, rotundă și chiar în zig-zag.
Iar să vedeți cât de bine se combină insula atât cu designul modern cât și cu cel clasic, deci o poate alege oricine.
Frecvent insula și bucătăria propriu-zisă sunt realizate în același stil, în aceleași culori și din aceleași materiale, însă fiți siguri că la acest capitol designerii noștri vă vor ajuta și vor crea cel mai frumos și potrivit design pentru tine și casa ta.
5. Design modern și versatil
Pe lângă factorii ce țin de funcționalitate, insula de bucătărie adaugă o doză de eleganță și rafinament. Aceasta devine zona de bază din toată bucătăria, locul în care se adună oamenii dragi, unde gătești cele mai delicioase bucate, unde te împarți cu cele mai frumoase trăiri, unde sunt schițate cele mai sincere zâmbete și unde te delectezi în liniște cu cele mai aromate vinuri.
Tot mai mulți oameni optează pentru insula în bucătărie, pentru o notă de chic care accentuează designul întregii bucătării.
Înainte vedeai așa modele doar în filmele tale preferate, însă acum îți poți teleporta bucătăria de vis la tine acasă cu ajutorul designerilor de la Bismobil Kitchen.
Abonează-te la canalul nostru de Youtube, pentru mai multe sfaturi utile, sau răsfoiește articolele din blog!